Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Gyakran Ismételt Kérdések

Az „U” érték egy fizikai mértékegység, ami megmutatja, hogy az adott felületnek mekkora a hővesztesége – azaz mennyire jól szigetel. Ezáltal ez az érték minél alacsonyabb és minél jobban közelít a nullához, annál jobb az adott felületi hőszigetelés. A 2000-es évek környékén, mikor elkezdett Magyarországon is teret hódítani a műanyag nyílászáró, a profilok légkamraszáma is a hőszigetelésre utalt: minél több volt a légkamra a profilban, annál jobb volt az U érték is, azonban manapság a kamraszám nem feltétlenül releváns tényező. Minden esetben az U értéket kell ellenőrizni, nem csak a kamraszámra hagyatkozva profilt választani. 

 

Az „U” érték egy fizikai mértékegység, ami megmutatja, hogy az adott felületnek mekkora a hővesztesége – azaz mennyire jól szigetel. Az „U” jelölés mögött sokszor látható az „f” és „g” betű is. Uf jelentése: az „f” betű az angol „frame” szó rövidítése, ami keretet jelent, tehát az Uf érték a műanyag profil hőszigetelési értékét adja meg. Ug jelentése: a „g” betű az angol „glass” szó rövidítése, ami üveget jelent, tehát az Ug érték az adott üvegszerkezet hőszigetelését adja meg.

 

Az első méret a szélesség, a második méret a magasság. (szélesség x magasság) Nyitásiránynak nevezzük a nyílászárók esetén, hogy melyik oldalra, azaz milyen irányba nyílik a szárny. Megkülönböztetünk balos és jobbos nyílászárót. Műanyag nyílászárók esetén a nyitásirányt mindig a pánt felőli oldalról nézve kell meghatározni. A nyitás irányát a pánt elhelyezkedése dönti el, azaz, ha a pánt a bal oldalon van balos, ha a jobb oldalon van, jobbos kialakításról beszélünk.

 

Ez tulajdonképpen a nyílászáró profil vastagságát jelenti. Ez általában úgy növekszik, ahogy a légkamrák száma. Ha háromkamrás a nyílászáró, akkor 60mm, az ötkamrásnál már 70mm a beépítési mélység. Ahogy növeljük a mélységet, javul az ablak, ajtó hő- és hangszigetelése!

 

A profil az a része a nyílászáróknak, amit a köznyelv keretként, illetve tokként ismer. Ebben helyezkedik el az üveg, és az ablakműködéshez szükséges vasalatok. A pontos méretezés és illesztés elengedhetetlen a jó záródás érdekében.

 

Minél több a légkamrák száma, annál jobb a hőszigetelés, természetesen ez a beépítési mélység növelésével is jár. Az öt és a hat légkamrás ablakok közt jelentős különbség nincs, jobb esetben a profil 3-5 mm-el vastagabb. Manapság azonban a kamraszám nem feltétlenül releváns tényező a hőszigeteléssel kapcsolatban. Minden esetben az U értéket kell ellenőrizni, nem csak a kamraszámra hagyatkozva profilt választani.

 

Háromféle ütésállóságot különböztetünk meg az ablakoknál, mindegyik attól függ, hogy az alapanyaguknak milyen a szilárdsága. Megkülönböztetünk tehát: normálisan ütésálló ablakot, fokozottan ütésálló ablakot és rendkívül ütésálló ablakot.

 

A biztonsági üveg szerkezete egy szendvics panel: több rétegben történő üvegek ragasztásával érik el a megfelelő üvegvastagságot. Az üveglapok közé ragasztó vagy biztonsági fólia kerül. A rétegrendet általában a lakossági felhasználás során a funkció határozza meg. Nagy előnye, hogy nincs szükség védőrácsra a lakás megóvásának érdekében, továbbá jól szigeteli a hőt és hangszigetelése is jobb.

 

Az alapanyag használatnak és a hőlégkamráknak köszönhetően a műanyagból gyártott ablakprofilok az alumínium vagy standard anyagú fa ablakokkal összehasonlítva sokkal jobb szigetelési értékeket érnek el. A műanyag ablakok előnyös befektetést jelentenek, mert az új ablakok beépítésével jelentősen növekszik az ingatlan értéke, nagyban csökken a rezsi költség és a komfort érzet is jelentősen javul. Széles színválasztékban elérhető, valamint egyedi kialakítások, műszaki megoldások széles tárháza biztosítja, hogy a lehető legpraktikusabb és esztétikusabb terméket tudjuk eladni ügyfeleinknek. A fa ablakokkal ellentétben a műanyag ablakok tartóssága rendkívül hosszú és szinte teljesen gondozás-mentes.

 

A nyílászáró alsó vízszintes felén helyezkedik el. A párkány fogadására hivatott, ennek segítségével a párkányt a nyílászáró alá lehet csúsztatni, elősegíti a párkány szakszerű beépítését. Egyre elterjedtebb, hogy a nyílászáró gyártók az összes nyílászáró aljára raknak párkányfogadót méreten felül, hogy ezzel óvják a nyílászáró alsó részét a rakodási-szállítási sérülésektől.

 

Nem, nem csak fehér színben léteznek műanyag ablakok, lehetőség nyílik más színű ablakok gyártására. Ilyenkor egy speciális eljárás segítségével kerülnek fel a különböző színek a műanyag profilra. A rendelhető színekről érdeklődjön kollégáinknál.

 

Természetesen, bármilyen egyedi méretben gyártunk műanyag ablakot. A gyártási határidők felől érdeklődjön a Kapcsolat menüponton az űrlap kitöltésével.

 

Természetesen itt is szükséges a karbantartás, viszont jóval kevesebb munkával jár, illetve költséghatékonyabb, mint a fa társainál. A műanyag profil tisztítását mindig a legpuhább ronggyal és szemcsementes tisztítószerrel végezzük, aminek nincs maró hatása. A tömítőgumikat legalább félévente át kell kenni glicerines ronggyal, ezzel meg tudjuk előzni a gumi kiszáradását, rideggé válását, meg tudjuk tartani a szigetelő képességét. Az üvegek tisztításánál alkohol bázisú tisztítószert használjunk. A másik, talán a legfontosabb karbantartást igénylő alapanyag a vasalat, évente legalább egyszer olajozást igényel. Ezt megtehetjük műszerolajjal vagy pedig WD-40 spray-vel.

 

Igen, és azonnal rendelhetőek.

 

Igen.

 

Szabvány méretű nyílászárók megrendelése a webshopon vagy e-mailen keresztül lehetséges. a kapcsolat oldali űrlap kitöltésével leadhatja nekünk egyedi méretű nyílászáró igényét is.

 

Igen, árajánlatot kérni személyesen az üzleteinkben, vagy a kapcsolat oldali űrlap kitöltésével lehet. A gyártatás elindításához 50% előleg fizetése szükséges.

 

Bankkártyával, előre utalással vagy az üzleteinkben személyesen készpénzzel is lehet fizetni. Az utalásnál csak az összeg megérkezését követően tudjuk a nyílászárókat kiadni.

 

Igen, a garancia 2 év, abban az esetben, ha a nyílászárókat szakember, szakszerűen építi be és a beépítést számlával igazolni tudja.

 

Igen, a nyílászárókat meg tudja tekinteni etyeki telephelyünkön. További részletek:Fizetés, szállítás