Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Beltéri ajtók felületei, típusai

Beltéri ajtók felületei, típusai
A beltéri nyílászárók cseréjekor, vagy lakásfelújítás előtt állók számára gyakran merül fel az ajtók megválasztásának kérdése. Ugyanis a különböző minta és színárnyalatokon kívül még a felülettípusok közül is választani kell. Ez egy fontos döntés, hiszen a lakás belterének megjelenését nagyban képesek befolyásolni a választott ajtók.

A beltéri ajtók bevonatának ellen kell állnia a nedvesség és a hőmérséklet változásainak, esztétikusnak kell lennie, és hosszú ideig kell szolgálnia. Milyen bevonat jobb a beltéri ajtókhoz? Milyen bevonat lesz megbízható és tartós?

Ezek a kérdések gyakran felmerülnek azok körében, akik úgy döntöttek, hogy egy helyiség felújításakor az ajtókat is cserélni szeretnék. A modern gyártók ajtólapok széles választékát kínálják sokféle dekoratív kivitelben, amelyek különböző megjelenéssel, kopásállósággal és tartóssággal rendelkeznek.

Ebben a bejegyzésben a beltéri ajtók felület típusai között adunk egy kis útmutatót, hogy megkönnyítsük a megfelelő beltéri ajtó kiválasztását.

A dekor felülettel rendelkező ajtók nagy népszerűségének oka, hogy habár csak fa vagy fa jellegű alapanyag felhasználásával készülnek mégis gazdaságos módon érhetünk el velük a furnérajtókhoz megtévesztésig hasonló eredményt. A fóliás felületek magas minőségű nyomdai eljárással készülnek, ami lehetővé teszi, hogy az ajtókon meglepően szép, élethű rajzolatok köszönjenek vissza.

A Finish Fóliák (Finish Foil) lakkozott felületű papírrétegek, amelyeket színeznek vagy nyomtatnak. Elsősorban faalapú panelek bevonására használják, és általában dekorációs célfóliaként tekercsekben szállítják, fényálló nyomdafestékkel és kiváló minőségű lakkokkal, gyantákkal és alappapírral készülnek. A legvékonyabb beltéri ajtó fólia felület, mely ideális otthoni használatra. A termoplasztikus dekorfóliára meggyőző fareprodukció nyomtatható, ráadásul környezetbarát is.

A felület utánozza a különböző fafajták/fafajok rajzolatát, és árnyalatát, de nem tudja teljes mértékben közvetíteni a természetes fa szépségét. Az azonos modellek és színek pontosan ugyanúgy néznek ki, nem találni különbséget a textúrában vagy a tónusban, ami elárulja a befejező anyag mesterséges eredetét. A dekoratív laminált felület ellenáll a nedvességnek és a gőznek. Nedvesen is tisztítható nem dörzsölő tisztítószerekkel.

A CPL megnevezés az angol Continuous Pressure Laminate kifejezésből ered, amely magyarul annyit jelent, hogy folyamatos nyomásnak kitett laminátum. A nevéből is következtethető, hogy ez a bizonyos laminátum nagyon erős felülettel látja el a beltéri ajtókat. Éppen ezért bátran állíthatjuk, hogy a CPL ajtók nagy igénynek kitett helyiségekben is nyugodtan alkalmazhatók. A karc-, kopás- ütés- és UV ellenállóságuknak köszönhetően ezek a típusok manapság nagyon népszerűek. Rengeteg színben készülhetnek és akár intarziás mintázattal is kérhetők.

Megfelelő választás lehet lakásokba, de jó strapabírósága miatt akár irodákba, nyilvános helyiségekbe is választhatjuk.

A PP (Polipropilen) fólia egy polipropilén alapú termék, vagyis egy nagyon magas kopásállósággal és karcállósággal rendelkező anyag, amely ugyanakkor kitűnő vizuális tulajdonságokkal rendelkezik. A fólia az ajtószárnyaknak nemes megjelenést és egyedi profilt kölcsönöz, hűen reprodukálva a természetes fa mintáját. A PP ajtó nem csak megjelenésében meggyőző, hanem funkcionalitásával is, mivel rendkívül ellenálló a karcolások ellen, nehezen gyulladó és kopás elleni védelemmel ellátott anyag. A fenti tulajdonságoknak köszönhetően abszolút prémium minőséget képvisel és hosszútávú problémamentes használatot biztosítanak nehéz alkalmazási körülmények között is.


Reméljük ezzel a bejegyzéssel segíteni tudtunk a beltéri ajtó felületek közötti eligazodásban. Amennyiben mégis maradtak Önben kérdések, vagy egyedi problémára keresi a választ töltse ki az alábbi űrlapot és tanácsadóink mihamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szakképzett ügyfélszolgálati csapatunk széles körű építőanyag-ismerettel rendelkezik, így nem csak termékeinkkel, hanem az építéstechnológiával kapcsolatos kérdéseire is garantáltan találunk megoldást!

Töltse ki az alábbi űrlapot és tanácsadóink mihamarabb fel fogják venni Önnel a kapcsolatot.